Eend met sinaasappelsaus

INGREDIËNTEN

  • 2 stevige eendenborstfilets

  • 1 klein klontje boter of kokosolie

  • 2 sinaasappelen

  • blik manadrijntjes

  • honing

  • tijm en laurier

  • 15 cl gevogeltefond

  • 5 cl Grand Marnier

  • maïzena

  • peper en zout

BEREIDING

  • Snij het vel van de eendeborsten in ruitjesvorm met een scherp mes, maar zorg dat je niet in het vlees zelf snijdt.

  • Kruid het vlees met peper en zout.

  • Smelt een klein klontje boter in de pan en leg er de eendeborstfilets in met het vel naar beneden. Laat 2 minuutjes bakken.

  • Leg de kort gebakken eendeborst-filets in een ovenschaal, en besprenkel met honing.

  • Laat 8 tot 10 minuutjes verder garen in een voorverwarmde oven op 180°. Het vlees moet mooi rosé zijn.

  • Rasp ondertussen de zeste van 2 sinaasappelen en snij daarna met een mes de schil van de sinaasappelen. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op.

  • Blus de pan met de Grand Marnier, de gevogelte-fond en het sinaasappelsap.

  • Laat wat inkoken en doe er ook de zeste bij. Kruid met peper en zout en bind de saus, indien nodig, met wat maïzena.

  • Roer er op het laatste de sinaasappelpartjes onder. Samen met de kruiden.

  • Verder op smaak brengen met peper en zout.

SERVEERTIP

Serveer de eend met de huisbereide sinaasappelsaus en kroketjes.