Eend met sinaasappelsaus
INGREDIËNTEN
2 stevige eendenborstfilets
1 klein klontje boter of kokosolie
2 sinaasappelen
blik manadrijntjes
honing
tijm en laurier
15 cl gevogeltefond
5 cl Grand Marnier
maïzena
peper en zout
BEREIDING
Snij het vel van de eendeborsten in ruitjesvorm met een scherp mes, maar zorg dat je niet in het vlees zelf snijdt.
Kruid het vlees met peper en zout.
Smelt een klein klontje boter in de pan en leg er de eendeborstfilets in met het vel naar beneden. Laat 2 minuutjes bakken.
Leg de kort gebakken eendeborst-filets in een ovenschaal, en besprenkel met honing.
Laat 8 tot 10 minuutjes verder garen in een voorverwarmde oven op 180°. Het vlees moet mooi rosé zijn.
Rasp ondertussen de zeste van 2 sinaasappelen en snij daarna met een mes de schil van de sinaasappelen. Snij de partjes van tussen de vliesjes en vang het sap op.
Blus de pan met de Grand Marnier, de gevogelte-fond en het sinaasappelsap.
Laat wat inkoken en doe er ook de zeste bij. Kruid met peper en zout en bind de saus, indien nodig, met wat maïzena.
Roer er op het laatste de sinaasappelpartjes onder. Samen met de kruiden.
Verder op smaak brengen met peper en zout.
SERVEERTIP
Serveer de eend met de huisbereide sinaasappelsaus en kroketjes.