Gelei van blauwe druiven met rode wijn

INGREDIËNTEN

Druivengelei met rode wijn_A&D.jpg
  • 1,2 kg blauwe druiven

  • ca. 1 dl rode wijn

  • Geleisuiker voor 1 kg fruit

BEREIDING

  • Was de druiven en haal ze vervolgens van de trosjes.

  • Doe ze in een kookpot en breng aan de kook tot de druiven openbarsten.

  • Haal alles door een passe-vite, zodat het mengsel gefilterd wordt van de pitjes. Gooi het restafval weg.

  • Weeg het gefilterde vruchtensap wat is overgebleven. Om gemakkelijk te rekenen, vul je het mengsel aan met rode wijn tot je aan 1 kg komt. De hoeveelheid rode wijn kan dus variëren.

  • Warm alles rustig opnieuw op en als het mengsel kookt, voeg je de geleisuiker toe.

  • Los de suiker goed op en check na een 3tal minuten de stolling (hou rekening met de richtlijnen op de verpakking van de geleisuiker)

  • Giet de hete gelei in propere potjes, sluit u ze af en laat u alles omgekeerd afkoelen.

SERVEERTIP

Heerlijk op een vers sneetje brood of bij een stukje kaas.