Gelei van blauwe druiven met rode wijn
INGREDIËNTEN
1,2 kg blauwe druiven
ca. 1 dl rode wijn
Geleisuiker voor 1 kg fruit
BEREIDING
Was de druiven en haal ze vervolgens van de trosjes.
Doe ze in een kookpot en breng aan de kook tot de druiven openbarsten.
Haal alles door een passe-vite, zodat het mengsel gefilterd wordt van de pitjes. Gooi het restafval weg.
Weeg het gefilterde vruchtensap wat is overgebleven. Om gemakkelijk te rekenen, vul je het mengsel aan met rode wijn tot je aan 1 kg komt. De hoeveelheid rode wijn kan dus variëren.
Warm alles rustig opnieuw op en als het mengsel kookt, voeg je de geleisuiker toe.
Los de suiker goed op en check na een 3tal minuten de stolling (hou rekening met de richtlijnen op de verpakking van de geleisuiker)
Giet de hete gelei in propere potjes, sluit u ze af en laat u alles omgekeerd afkoelen.
SERVEERTIP
Heerlijk op een vers sneetje brood of bij een stukje kaas.