Crumble met appel en blauwe bessen
INGREDIËNTEN
2 zoete appels
250 gr blauwe bessen
1 el citroensap
3 el ahornsiroop
3 el havermoutbloem
1/2 kl kaneel
Voor de crumble:
45 gr havermout
50 gr havermoutbloem
2 el amandelen, fijngehakt
1 tl kaneel
1 snuifje zout
1 el pindakaas
3 el gesmolten kokosolie
3 el ahornsiroop
BEREIDING
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
Neem een grote kom en meng daarin de blokjes appel, de blauwe bessen, het citroensap, de ahornsiroop, de havermoutbloem en de kaneel.
Meng vervolgens in een andere kom alle ingrediënten voor de crumble.
Neem schaaltjes geschikt voor de oven en verdeel hierover het appel-bessenmengsel. Bedek het fruit vervolgens met de crumble.
Plaats nu de schotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
SERVEERTIP
Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren. Geniet!