Crumble met appel en blauwe bessen

INGREDIËNTEN

Crumble van bosbessen en appel_A&D.jpg
  • 2 zoete appels

  • 250 gr blauwe bessen

  • 1 el citroensap

  • 3 el ahornsiroop

  • 3 el havermoutbloem

  • 1/2 kl kaneel

Voor de crumble:

  • 45 gr havermout

  • 50 gr havermoutbloem

  • 2 el amandelen, fijngehakt

  • 1 tl kaneel

  • 1 snuifje zout

  • 1 el pindakaas

  • 3 el gesmolten kokosolie

  • 3 el ahornsiroop

BEREIDING

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.

  • Neem een grote kom en meng daarin de blokjes appel, de blauwe bessen, het citroensap, de ahornsiroop, de havermoutbloem en de kaneel.

  • Meng vervolgens in een andere kom alle ingrediënten voor de crumble.

  • Neem schaaltjes geschikt voor de oven en verdeel hierover het appel-bessenmengsel. Bedek het fruit vervolgens met de crumble.

  • Plaats nu de schotel gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

SERVEERTIP

Laat enkele minuten afkoelen alvorens te serveren. Geniet!