Staycation - Dagelijkse kost

Courgettini met pesto en chipolata-balletjes

Dit gerechtje heb ik al vaak klaargemaakt. Lekker, en snel klaar! Door chipolata-worsten te gebruiken in plaats van gehakt, maak je het jezelf gemakkelijk. Je hoeft het gehakt niet meer te mengen of balletjes te rollen. Deze schotel is dus heel snel klaar. Perfect voor op vakantie dus. Dagelijkse kost, met dank aan Jeroen Meus.

Courgettini met pesto_A&D.jpg

INGREDIËNTEN

  • 500gr chipolata worsten (kip)

  • 10 kerstomaatjes

  • 2 teentjes look

  • 1 bussel basilicum

  • 1 limoen

  • 50 gr Parmezaanse kaas

  • 25 gr pijnboompitten

  • 2 courgettes

  • olijfolie

  • peper en zout

BEREIDING

  • Duw het vlees uit de worsten zodat je kleine balletjes krijgt. Bak ze in de olijfolie. Schep ze uit de wokpan en hou apart.

  • Bereid de pesto: rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Doe de pijnboompitten in de blender, samen met 25 gr. geraspte Parmezaanse kaas, basilicum, look en 1 dl. olijfolie. Voeg tot slot ook het sap van een halve limoen toe. Mix fijn tot een heerlijke groene pesto.

  • Snij de courgette in dunne courgettini. Neem een vuurvaste schotel, meng de courgettini met olijfolie, kruid met peper en zout. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet deze een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

  • Voeg de pesto toe aan de courgetteslierten, samen met de gehaktballetjes en gehalveerde kerstomaatjes.

  • Kruid af met peper en zout.

SERVEERTIP

Pasta_pesto_2.JPG

Serveer de courgettini met saus en geraspte Parmezaan, werk af met enkele blaadjes basilicum.
Met dit gerechtje kan je eindeloos afwisselen door andere gehaktballetjes te gebruiken: lam, rund, varken, kip,... En voor de kids kan je de courgettini vervangen door tagiatelli!