Coquilles op zoutsteen, met een sausje van erwten

Staycation

De Himalaya zoutsteen geeft bereidingen een licht gezouten toets. De steen kan gebruikt worden om op te bakken, of net om iets fris te serveren.
Na een uurtje geleidelijk aan te verhitten in de oven, zet je de zoutsteen op tafel gezet om kleine (dunne) stukjes vlees of vis aan tafel te bereiden. Een beetje show-cooking? Waarom niet…

Cocquilles+op+zoutsteen_2.jpg

INGREDIËNTEN

  • Sint-Jakobsvruchten (3 stuks per persoon als voorgerechtje)

  • 400 g diepvries erwtjes

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el. zachte kerrie-poeder

  • verse takjes curry

  • olijfolie

  • verse muntblaadjes

  • peper en zout

BEREIDING

  • Verwarm de zoutsteen geleidelijk, zoals beschreven in de handleiding. En dat verwarmen dat doe je in fases. De zoutsteen kan in de oven gebruikt worden met een maximumtemperatuur van 180°C.

  • Wanneer je de steen in de oven wil verwarmen is het zeer belangrijk dat de oven niet voorverwarmd is. De steen zou in dat geval kunnen barsten.

  • Zet de zoutsteen in de oven en start op 60°, verhoog elke 15 minuten de temperatuur, te beginnen
    60°C – 90°C – 120°C – 150°C – 180°C. Je hebt ongeveer een uurtje nodig om de zoutsteen op temperatuur te brengen.

  • De temperatuur blijft zo'n 20 minuten behouden.

  • Bereid ondertussen de erwtenpuree

  • Kook de erwtjes gaar in licht gezouten water en kook een takje verse curry en de look mee.

  • Giet alles af, voeg de muntblaadjes en curry-poeder toe en pureer heel fijn.

  • Voeg voor de smeuïgheid een scheutje olijfolie toe.

  • Breng de crème op smaak met peper en zout.

  • Laat de puree afkoelen in de koelkast.

  • Zorg dat de coquilles goed droog zij gedept en kruid met peper.
    Zout is niet nodig omdat de zoutsteen een zoute smaak afgeeft.

SERVEERTIP

Verdeel de afgekoelde crème over kleine schaaltjes. Zet de zoutsteen volledig verhit op tafel. Het zoute van de steen wordt afgegeven aan de coquilles. Smakelijk.