Rabarberconfituur met gember

INGREDIËNTEN

confituur rabarber gember
  • 2 kg rabarber (gwassen en geschild)
  • 5 cm gember (geschild en in zeer kleine stukjes gesneden)
  • 100 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 2 kg confituursuiker 

BEREIDING

  • Was de rabarberstelen, schil ze en snij ze in stukken. 
  • Schil ook de gember en snij deze in fijne stukjes. 
  • Doe alles samen in een kookpot en voeg het sinaasappelsap toe.
  • Laat het geheel koken totdat alles goed mals is, je kan alles goed doormixen, maar dat hoeft niet.
  • Haal daarna de pot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. 
  • Los deze goed op in het mengsel en breng vervolgens alles opnieuw aan de kook.
  • Na 4 minuten is de confituur dik genoeg en mag u de rabarberconfituur in propere bokalen doen.

SERVEERTIP

Heerlijk op een vers sneetje brood