Rabarberconfituur met aardbeien en munt

INGREDIËNTEN

Confituur aardbeien rabarber munt
  • 1,5 kg rabarber (gwassen en geschild)
  • 1,5 kg aardbeien
  • 150 ml sinaasappelsap
  • een handvol munt
  • 3 kg confituursuiker

BEREIDING

  • Start met een grondige wasbeurt voor zowel aardbeien als rabarber.
  • Verwijder het groene hoedje van de aardbeien en snij deze in vier. Hak de munt fijn.
  • Snij de rabarber in stukjes van 3 cm en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap.
  • Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.
  • Voeg de aardbeien en de munt toe aan de rabarbermoes.
  • Laat 3 minuutjes mee stoven en mix goed door.
  • Voeg de suiker toe en roer goed om zodat de suiker oplost en breng daarna opnieuw aan de kook.
  • Laat alles 4 minuten koken en de confituur is klaar om in bokalen te doen. 

SERVEERTIP

Heerlijk op een vers sneetje brood