Rabarberconfituur met aardbeien en munt
INGREDIËNTEN
- 1,5 kg rabarber (gwassen en geschild)
- 1,5 kg aardbeien
- 150 ml sinaasappelsap
- een handvol munt
- 3 kg confituursuiker
BEREIDING
- Start met een grondige wasbeurt voor zowel aardbeien als rabarber.
- Verwijder het groene hoedje van de aardbeien en snij deze in vier. Hak de munt fijn.
- Snij de rabarber in stukjes van 3 cm en doe deze stukjes in een ruime kookpot, samen met het sinaasappelsap.
- Laat de rabarber in 10 minuten tot moes koken met het deksel op de pot.
- Voeg de aardbeien en de munt toe aan de rabarbermoes.
- Laat 3 minuutjes mee stoven en mix goed door.
- Voeg de suiker toe en roer goed om zodat de suiker oplost en breng daarna opnieuw aan de kook.
- Laat alles 4 minuten koken en de confituur is klaar om in bokalen te doen.
SERVEERTIP
Heerlijk op een vers sneetje brood