Confituur van kweeperen

INGREDIËNTEN

  • 1kg  kweeperen
  • sap van 1 citroen
  • 1kg geleisuiker
  • snuifje kaneel
  • water

BEREIDING

Dit is een recept om te spreiden over 2 dagen.

Dag 1:

  • Verwijder de steeltjes en kroontjes van de kweeperen.
  • Doe deze in kwartjes en snij de kweeperen vervolgens in dunnen plakjes
  • Ik heb zelf het klokhuis niet verwijderd
  • Doe deze stukjes samen met het sap van een citroen in een kookpot.
  • Zet de kweeperen net onder water
  • Laat dit geheel een anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pot.
  • Laat afkoelen en laat 12 uur rusten

Dag 2:

  • Mix alles fijn en verwarm opnieuw
  • Voeg een snuifje kaneel toe (naar eigen smaak)
  • Voordat alles kookt, voeg de geleisuiker toe en roer alles goed onder elkaar.
  • Breng alles aan de kook en laat 4 minuten flink borrelen.
  • Controleer of de confituur voldoende stolt.
  • Vul enkele propere confituurpotjes met de hete confituur, sluit ze af.