Confituur van kweeperen
INGREDIËNTEN
- 1kg kweeperen
- sap van 1 citroen
- 1kg geleisuiker
- snuifje kaneel
- water
BEREIDING
Dit is een recept om te spreiden over 2 dagen.
Dag 1:
- Verwijder de steeltjes en kroontjes van de kweeperen.
- Doe deze in kwartjes en snij de kweeperen vervolgens in dunnen plakjes
- Ik heb zelf het klokhuis niet verwijderd
- Doe deze stukjes samen met het sap van een citroen in een kookpot.
- Zet de kweeperen net onder water
- Laat dit geheel een anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pot.
- Laat afkoelen en laat 12 uur rusten
Dag 2:
- Mix alles fijn en verwarm opnieuw
- Voeg een snuifje kaneel toe (naar eigen smaak)
- Voordat alles kookt, voeg de geleisuiker toe en roer alles goed onder elkaar.
- Breng alles aan de kook en laat 4 minuten flink borrelen.
- Controleer of de confituur voldoende stolt.
- Vul enkele propere confituurpotjes met de hete confituur, sluit ze af.