Chocomousse (zonder eigeel)

INGREDIËNTEN

Chocomousse3.JPG
  • 100 gr chocolade
  • 30 gr boter
  • 50 ml room
  • 20 gr suiker
  • 6 eiwitten

 

BEREIDING

  • Smelt de boter met de chocolade op een laag vuurtje of aubain-marie.
  • Giet de room bij de gesmolten chocolade.
  • Klop het eiwit op met de suiker. Bij het opkloppen van de eiwitten is het uiterst belangrijk dat het recipiënt en de kloppertjes van de mixer proper zijn. Eiwit zal nooit stijf worden als er vet in de buurt is. Zorg er bij het scheiden van eiwit en eigeel ook voor dat er geen eigeel in het eiwit komt.
  • Meng het opgeklopte eiwit door het chocolademengsel. Zorg dat ze allebei op kamertemperatuur zijn. Als de chocolade te warm is, gaat het eiwit direct vloeibaar worden. Als het te koud is, gaat de chocolade direct klonteren.

SERVEERTIP

Een nachtje geduld en smullen maar!