Chocoladecake

INGREDIËNTEN

  • 200 g pure chocolade (pastilles)
  • 120 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • bloemsuiker (garnituur)
  • Jenverbessen, frambozen, myrtilles, rode bessen of … (garnituur)
  • 1 grote el boter

BEREIDING

  • Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
  • Klop de eieren op samen met de Kristal- en vanillesuiker tot de eieren wit geklopt zijn. De suiker moet goed gemengd zijn met de eieren.
  • Voeg de gezeefde bloem toe aan het mengsel.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  • Neem een bakvorm en bekleed deze met een bakpapier (of smeer deze in met boter en bebloem).
  • Vul de bakvorm, maar niet tot de bovenrand, want anders kan het mengsel overlopen wanneer het deeg gaat rijzen.
  • Zet de cake in de oven gedurende 45 minuten op 180°C. 

SERVEERTIP

Bepoeier de cake met bloemsuiker en werk af met een takje jeneverbesjes.