Chocoladecake
INGREDIËNTEN
- 200 g pure chocolade (pastilles)
- 120 g zelfrijzende bloem
- 3 eieren
- 200 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- bloemsuiker (garnituur)
- Jenverbessen, frambozen, myrtilles, rode bessen of … (garnituur)
- 1 grote el boter
BEREIDING
- Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
- Klop de eieren op samen met de Kristal- en vanillesuiker tot de eieren wit geklopt zijn. De suiker moet goed gemengd zijn met de eieren.
- Voeg de gezeefde bloem toe aan het mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
- Neem een bakvorm en bekleed deze met een bakpapier (of smeer deze in met boter en bebloem).
- Vul de bakvorm, maar niet tot de bovenrand, want anders kan het mengsel overlopen wanneer het deeg gaat rijzen.
- Zet de cake in de oven gedurende 45 minuten op 180°C.
SERVEERTIP
Bepoeier de cake met bloemsuiker en werk af met een takje jeneverbesjes.