Chili con carne

INGREDIËNTEN

Chili con carne_A&D.jpg
  • 600 gr americain natuur 
  • 400 gr kerstomaatjes 
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 uien 
  • 2 teentjes look
  • 1 groene paprika 
  • 1 rode paprika 
  • 1 rode puntpaprika 
  • 350 g kidneybonen 
  • 250 ml groentebouillon 
  • olijfolie 
  • 1 el paprikapoeder 
  • 1 tl chilipoeder 
  • 1 tl komijnpoeder  
  • verse oregano
  • peper en zout

BEREIDING

  • Stoof de fijngesnipperde ui en look samen aan in de olijfolie. 
  • Bak hierin de americain natuur en breng op smaak met oregano, paprika-, chili- en komijnpoeder.
  • Voeg de kerstomaatjes toe (4 4 gesneden), samen met de tomatenblokjes en groentebouillon. 
  • Laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes en voeg deze toe.
  • Laat 10 minuten verder sudderen. 
  • Voeg de bonen toe en laat mee opwarmen. 

SERVEERTIP

Lekker met brood of rijst! Smakelijk