Chili con carne
INGREDIËNTEN
- 600 gr americain natuur
- 400 gr kerstomaatjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 groene paprika
- 1 rode paprika
- 1 rode puntpaprika
- 350 g kidneybonen
- 250 ml groentebouillon
- olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnpoeder
- verse oregano
- peper en zout
BEREIDING
- Stoof de fijngesnipperde ui en look samen aan in de olijfolie.
- Bak hierin de americain natuur en breng op smaak met oregano, paprika-, chili- en komijnpoeder.
- Voeg de kerstomaatjes toe (4 4 gesneden), samen met de tomatenblokjes en groentebouillon.
- Laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur.
- Snij de paprika's in kleine blokjes en voeg deze toe.
- Laat 10 minuten verder sudderen.
- Voeg de bonen toe en laat mee opwarmen.
SERVEERTIP
Lekker met brood of rijst! Smakelijk