Cannelloni met spinazie en ricotta
INGREDIËNTEN
400gr kerstomaten
2 blikken tomatenpulp
2 uien
look
olijfolie
1 kl sambal
rode wijn
100gr ontpitte zwarte olijven
verse basilicum
peper en zout
250gr verse spinazie
500gr ricotta
verse marjolein
100gr Parmezaanse kaas
muskaatnoot
buisjes cannelloni
1 zakje geraspte kaas
BEREIDING
De tomatensaus
Plet 2 teentjes look fijn en snij de uien grof.
Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look goudbruin.
Voeg de sambal toe en laat deze kort meebakken.
Schenk een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen.
Voeg de tomatenpulp toe.
Hak de olijven fijn, halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe samen met de verse basilicum.
Laat het groentemengsel een kwartiertje sudderen.
Kruid de saus naar smaak met peper van de molen en zout.
De vulling
Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.
Neem een kom en meng de spinazie met de ricotta.
Plet een teentje look en hak de marjolein fijn.
Voeg ze toe aan het ricottamengsel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en kruid met voldoende peper van de molen en muskaatnoot.
Meng de vulling goed en voeg eventueel een snuifje zout toe.
Schep het ricottamengsel in een spuitzak.
Vul er de cannellonibuisjes mee.
Afwerking
Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.
Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel en schep er de rest van de saus over.
Werk af met geraspte kaas.
Gaar de cannelloni 30 minuten in de oven (180°C).
SERVEERTIP
Serveer met verse ciabatta.