Cannelloni met spinazie en ricotta

INGREDIËNTEN

canelloni_A&D.jpg
  • 400gr kerstomaten

  • 2 blikken tomatenpulp

  • 2 uien

  • look

  • olijfolie

  • 1 kl sambal

  • rode wijn

  • 100gr ontpitte zwarte olijven

  • verse basilicum

  • peper en zout

  • 250gr verse spinazie

  • 500gr ricotta

  • verse marjolein

  • 100gr Parmezaanse kaas

  • muskaatnoot

  • buisjes cannelloni

  • 1 zakje geraspte kaas

BEREIDING

De tomatensaus

  • Plet 2 teentjes look fijn en snij de uien grof.

  • Verwarm een scheut olijfolie in een kookpot en stoof de uien samen met de look goudbruin.

  • Voeg de sambal toe en laat deze kort meebakken.

  • Schenk een scheut rode wijn in de pot en laat de alcohol verdampen.

  • Voeg de tomatenpulp toe.

  • Hak de olijven fijn, halveer de kerstomaatjes en voeg ze toe samen met de verse basilicum.

  • Laat het groentemengsel een kwartiertje sudderen.

  • Kruid de saus naar smaak met peper van de molen en zout.

De vulling

  • Was de spinazie en snijd de blaadjes in zeer fijne reepjes.

  • Neem een kom en meng de spinazie met de ricotta.

  • Plet een teentje look en hak de marjolein fijn.

  • Voeg ze toe aan het ricottamengsel samen met de geraspte Parmezaanse kaas en kruid met voldoende peper van de molen en muskaatnoot.

  • Meng de vulling goed en voeg eventueel een snuifje zout toe.

  • Schep het ricottamengsel in een spuitzak.

  • Vul er de cannellonibuisjes mee.

Afwerking

  • Neem een ovenschotel en schep een grote lepel tomatensaus over de bodem van de schaal.

  • Schik de cannelloni op de bodem van de ovenschotel en schep er de rest van de saus over.

  • Werk af met geraspte kaas.

  • Gaar de cannelloni 30 minuten in de oven (180°C).

SERVEERTIP

Serveer met verse ciabatta.