Butternutsoepje met gember en knapperige spekjes
INGREDIËNTEN
- 1 butternutpompoen
- 1,5 liter water
- sap van 2 sinaasappels
- 1 wortel
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 currybouillonblokjes
- 1 theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel currypoeder
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 2 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 cm geraspte gember
- handvol verse koriander
- boter
- room
BEREIDING
- Verwijder de zaadjes van de butternutpompoen. Snijd de butternut in kleine stukken.
- Pel de sjalotten en look en snij deze fijn.
- Schil de wortelen en snij deze in kleine stukken.
- Doe wat boter in de pan, stoof de sjalotten en look aan samen met gember, koriander, chilipeper , currypoeder en nootmuskaat en blus met het sinaasappelsap.
- Voeg nu de butternutblokjes en wortel toe en laat deze nog 3 minuten mee bakken.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de butternut en breng de soep aan de kook.
- Laat de soep voor ongeveer 25 minuten koken.
- Zodra de groenten gaar zijn kan je de soep pureren met een staafmixer.
- Bak de spekjes krokant.
SERVEERTIP
Serveer de soep met vleugje room en krokante spekjes.