Butternutsoepje met gember en knapperige spekjes

INGREDIËNTEN

  • 1 butternutpompoen
  • 1,5 liter water
  • sap van 2 sinaasappels
  • 1 wortel
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 currybouillonblokjes
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel currypoeder
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 cm geraspte gember
  • handvol verse koriander
  • boter
  • room

BEREIDING

  • Verwijder de zaadjes van de butternutpompoen. Snijd de butternut in kleine stukken.
  • Pel de sjalotten en look en snij deze fijn.
  • Schil de wortelen en snij deze in kleine stukken.
  • Doe wat boter in de pan, stoof de sjalotten en look aan samen met gember, koriander, chilipeper , currypoeder en nootmuskaat en blus met het sinaasappelsap.
  • Voeg nu de butternutblokjes en wortel toe en laat deze nog 3 minuten mee bakken.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe aan de butternut en breng de soep aan de kook.
  • Laat de soep voor ongeveer 25 minuten koken.
  • Zodra de groenten gaar zijn kan je de soep pureren met een staafmixer.
  • Bak de spekjes krokant.

SERVEERTIP

Serveer de soep met vleugje room en krokante spekjes.