Bulgursalade met kerstomaatjes

Staycation - Mediteraanse keuken

Bulgur wordt vooral gebruikt mediterrane keuken. Het is de perfecte en gezonde stand-in voor rijst en couscous! Bulgur is makkelijk te bereiden met kokend water en past ook nog eens bij veel verschillende gerechten. Als je het vooraf bereidt, kan je het een halve of hele dag in de koelkast laten staan zodat alle smaken zich goed met elkaar vermengen.

Bulgur barst van de gezondheidsvoordelen: het bevat veel vezels, eiwitten en langzame koolhydraten. Die laatste zorgen dat je lang een verzadigd gevoel houdt. Bulgur is dan ook een supergoed alternatief voor bijvoorbeeld zilvervliesrijst.

INGREDIËNTEN

bulgursalade_A&D.jpg
  • 200 gr bulgur (of gerst)

  • 1 rode ui, fijngehakt

  • 1 rode paprika, in blokjes

  • 0,5 blokje kippenbouillon

  • 1 komkommer, in blokjes

  • 15 Toma'Color tomaatjes

  • 100 gr gemarineerde feta op olie, verkruimeld

  • 1 handje munt, fijngehakt

  • 1 handje peterselie, fijngehakt

  • olijfolie

  • peper

BEREIDING

  • Overgiet de bulgur met kokend water. Sluit de kom af met plasticfolie en laat de bulgur gedurende 30 minuten wellen. Roer af en toe door de bulgur.

  • Verhit de olijfolie en stoof de rode ui en paprika er in aan. Kruid met peper en het verkruimeld bouillonblokje.

  • Meng de bulgur met de groentjes.

  • Verkruimel er de feta over.

  • Voeg de verse munt en peterselie toe.

  • Meng alles voorzichtig onder elkaar.

  • Kruid af met peper.

  • Zet nog koel tot je de bulgursalade serveert.

SERVEERTIP

Heerlijk met gemarineerde lamskoteletjes