Broccolisoep met kruidenkaas en spekjes

INGREDIËNTEN

  • 2 broccoli
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 3 l groentebouillon
  • Chavroux
  • 100 g spekblokjes
  • 1 klontje boter of wat olijfolie

BEREIDING

  • Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
  • Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
  • Pel de uien en de look.
  • Stoof de uien en de look in de olijfolie.
  • Laat alles gaarstoven.
  • Schenk de groentebouillon bij de groenten.
  • Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
  • Mix de soep glad en voeg de chavroux, geitenkaas toe. Laat nog even volledig doorkoken.
  • Bak intussen de spekjes krokant aan. 

SERVEERTIP

Strooi in elke soepkom een portie spekblokjes en schenk er de warme broccolisoep over.
Een heerlijke variant is broccolisoep met Boursin kruidenkaas