Broccolisoep met kruidenkaas en spekjes
INGREDIËNTEN
- 2 broccoli
- 1 ui
- 1 teentje look
- 3 l groentebouillon
- Chavroux
- 100 g spekblokjes
- 1 klontje boter of wat olijfolie
BEREIDING
- Snij de broccoli in roosjes. Snij ook de steeltjes van de groente in stukjes, want ze bevatten veel smaak.
- Verhit een ruime stoofpot of een soepketel op matig vuur. Giet er een scheutje olijfolie in.
- Pel de uien en de look.
- Stoof de uien en de look in de olijfolie.
- Laat alles gaarstoven.
- Schenk de groentebouillon bij de groenten.
- Laat de soep een half uurtje sudderen op een zacht vuur.
- Mix de soep glad en voeg de chavroux, geitenkaas toe. Laat nog even volledig doorkoken.
- Bak intussen de spekjes krokant aan.
SERVEERTIP
Strooi in elke soepkom een portie spekblokjes en schenk er de warme broccolisoep over.
Een heerlijke variant is broccolisoep met Boursin kruidenkaas