Bloemkoolroomsoep met roquefort

INGREDIËNTEN

Bloemkoolroomsoep met roquefort_A&D.jpg
  • 6 dl groentebouillon

  • 1 verse bloemkool

  • 150 ml room

  • een snuifje nootmuskaat

  • 1 el boter

  • geraspte Parmezaan

  • 200 gr roquefort

BEREIDING

  • Breng de groentebouillon aan de kook.

  • Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook 10 minuten in de groentebouillon. Voeg 2 blaadjes laurier toe.
    Voeg eventueel water toe, tot alle bloemkool onder staat.

  • Mix de soep glad met een staafmixer, maar verwijder eerst de laurierblaadjes.

  • Voeg de room toe en kruid met vers gemalen nootmuskaat, peper en zout.

  • Verkruimel de roquefort en verdeel in de kommen.

  • Schep er de bloemkoolroomsoep op.

  • Werk af met een draai van de pepermolen en rasp van Parmezaan.

SERVEERTIP

Serveer met vers afgebakken broodjes.