Bloemkool ingepakt als vleesbroodje

INGREDIËNTEN

Bloemkool ingepakt in vleesbrood en spek_A&D.jpg
  • 1 kleine bloemkool

  • 500 g bereid gehakt

  • 250 gr ontbijtspek

  • 1 rode paprika

  • 1 ui

  • 2 teentjes look

  • verse platte peterselie

  • nootmuskaat

  • 1 el gerookte paprika

  • peper en zout

BEREIDING

  • Haal de bladeren van de bloemkool, en snij het hart voorzichtig uit.
    Zorg dat de bloemkool 1 geheel blijft

  • Stoom de bloemkool gaar - kruiden kan je doen met nootmuskaat, peper en zout

  • Versnipper de ui, look en platte peterselie. Snij de paprika in kleine blokjes

  • Neem een grote kom en meng hierin het gehakt samen met de paprika-blokjes, ui, look en peterselie.
    Kruid af met per en zout en gerookte paprika poeder

  • Meng dan alles goed onder elkaar

  • Als de bloemkool afgekoeld is, plak je het gehaktmengsel mooi rondom. Zorg dat alles bedekt is.

  • Leg rondom, als buitenste laag, de sneetjes spek en zorg er opnieuw voor dat alles mooi ingepakt is.

  • Bak gaar in een voorverwarmde over (180°), ongeveer een 20 minuutjes

SERVEERTIP

Serveer met gebakken krieltjes!