Bloemkool ingepakt als vleesbroodje
INGREDIËNTEN
1 kleine bloemkool
500 g bereid gehakt
250 gr ontbijtspek
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes look
verse platte peterselie
nootmuskaat
1 el gerookte paprika
peper en zout
BEREIDING
Haal de bladeren van de bloemkool, en snij het hart voorzichtig uit.
Zorg dat de bloemkool 1 geheel blijftStoom de bloemkool gaar - kruiden kan je doen met nootmuskaat, peper en zout
Versnipper de ui, look en platte peterselie. Snij de paprika in kleine blokjes
Neem een grote kom en meng hierin het gehakt samen met de paprika-blokjes, ui, look en peterselie.
Kruid af met per en zout en gerookte paprika poederMeng dan alles goed onder elkaar
Als de bloemkool afgekoeld is, plak je het gehaktmengsel mooi rondom. Zorg dat alles bedekt is.
Leg rondom, als buitenste laag, de sneetjes spek en zorg er opnieuw voor dat alles mooi ingepakt is.
Bak gaar in een voorverwarmde over (180°), ongeveer een 20 minuutjes
SERVEERTIP
Serveer met gebakken krieltjes!