Aardappelgratin 

INGREDIËNTEN

  • 1 kg aardappelen 
  •  ½ l room 
  •  ½ l melk
  • verse rozemarijn en tijm
  • peper en zout
  • 1 teentje look 
  • gruyérekaas 

BEREIDING

  • Neem een pan en doe er de melk en room in, kruid met peper en zout en laat even opkoken, samen met rozemarijn en tijm. Snijd de look fijn en doe hem bij de melk/room.
  • Neem een mandoline en snijd de aardappelen fijn, maar was ze niet meer! Maak laagjes in de ovenschotel en kruid ze telkens met peper en zout, druk even aan. Giet de melk/room over de aardappelen tot ze juist onderstaan.
  • Bestrooi naar smaak met gruyère en zet 40 minuten in de oven op 180 graden. Als je er graag kaas op hebt, dan doe je dit best pas na 25 minuten.

SERVEERTIP

Serveren en smullen maar...